blog banner
← Tilbake

Hva er en responsiv hjemmeside?

Responsiv Design

Responsiv design har blitt stadig viktigere de siste årene, og det er ikke uten grunn. Med en stadig økning i antall mobile enheter som brukes til å besøke nettsteder, er det viktig å tilpasse nettsidene for å gi en god brukeropplevelse på alle enheter. En responsiv hjemmeside sørger for at innholdet på nettsiden blir presentert på en brukervennlig måte, uansett om brukeren bruker en mobiltelefon, nettbrett eller datamaskin.

Hvorfor fungerer dette?

I ekemplet over ser du at nettsiden endrer seg basert på formatet på skjermen.

I eksemplet over, ser du at nettsiden endrer design, basert på skjermstørrelsen.

Hva skjer uten dette?

Nettsteder som ikke er responsivt designet vil føre til en dårlig brukeropplevelse for mobilbrukere. Knapper blir for små og for tett plassert, og tekst og bilder kan være vanskelig å lese eller for store og overveldende på en liten skjerm. Dette er frustrerende og vil gjøre det vanskelig for brukere å navigere og finne det de leter etter på siden.

Dette vil gi brukerne en dårlig opplevelse og sannsynligheten for at de kommer tilbake til siden senere er svært lav.

Fordeler med god design

Det er ikke bare viktig for brukeropplevelsen å ha en responsiv hjemmeside. Google har også begynt å prioritere responsivt design når de rangerer nettsider i søkeresultatene. Dette betyr at en responsiv hjemmeside vil ha en fordel når det gjelder synlighet og trafikk fra søkemotorer.

En responsiv hjemmeside vil bidra til økt konvertering. Når brukere har en god opplevelse på siden, er de mer tilbøyelige til å utføre ønskede handlinger, som å kjøpe et produkt eller fylle ut et skjema.

En fordel med responsiv design er at det gjør vedlikeholdet av nettsiden mer effektivt. Hvis du har separate versjoner av nettsiden for mobil og desktop, må du oppdatere to forskjellige versjoner. Med en responsiv nettside trenger du kun å oppdatere én versjon, og dette kan spare deg mye tid og krefter.

Hastighet

En viktig faktor å vurdere når det gjelder responsiv design er hastighet. Mobilbrukere forventer rask og enkel tilgang til informasjon, og hvis nettsiden din tar for lang tid å laste, vil de mest sannsynlig gå til en annen nettside. Responsiv design kan hjelpe til med å øke hastigheten på nettsiden din og sørge for en bedre brukeropplevelse.

Til slutt er en responsiv hjemmeside også viktig for tilgjengelighet. Det kan gjøre det enklere for personer med funksjonshemninger å navigere og lese innholdet på nettsiden din. Ved å tilpasse nettsiden din for alle enheter, inkludert skjermlesere og andre hjelpemidler, kan du gjøre nettsiden din mer tilgjengelig for alle.

For å oppsummere, en responsiv hjemmeside er viktig for å gi en god brukeropplevelse på alle enheter, for å øke synligheten og trafikken fra søkemotorer, for å gjøre vedlikeholdet mer effektivt, for å øke konverteringer og for å forbedre tilgjengeligheten for alle. Det er derfor viktig å vurdere responsiv design når du bygger eller oppdaterer nettsiden din.

Kan vi gjøre noe for deg?

Om du trenger en gjennomgang av din nåværende side eller å få en ny side lagd for deg, kan du ta kontakt med oss her:

Kontakt oss

Abonner på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med utviklingen av vårt produkt, nyheter og eksklusive tilbud. Fyll inn din e-postadresse.

Nyeste fra bloggen